Rahkaleipä tai -sämpylät

Lämmitä vesi melko kuumaksi ja sekoita siihen maitorahka.

Lisää nesteeseen leseet, kaurahiutaleet, ohrajauho, hunaja sekä 2pss kuivahiivaa.

Anna seistä lämpimässä 10-20min tai kunnes se alkaa kuplimaan.

Lisää sen jälkeen suola, vehnäjauhot ja lopuksi öljy.

Anna kohota noin 30min.

Leivo sämpylöitä tai leipiä, kohota vielä 20min.

Paista leivät 175-200c n.35min ja sämpylät 225c n.12min.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1594 grammaa

Omenaposki1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi300g0kcal0g0g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki125g70kcal10.6g6.2g0.2g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g11g0kcal0g0g0g0g
Hunaja 10g33kcal0.1g8.1g0g0g
Suola, annos 3g7.5g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale 60g225kcal8.7g34.2g4.4g6g
Vehnälese, Liperin mylly13g18kcal1.9g1.1g0.7g6.9g
Ohrajauho (luomu) (Liperin mylly), annos 65g33g104kcal3.6g20.8g0.7g3.6g
Vehnäjauho puolikarkea 225g772kcal22.9g157.5g2.7g7.9g
Rypsiöljy 14g119kcal0g0g13.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1594g2682kcal95.6g455.8g44.4g48.8g
Valittu annoskoko797g1341kcal47.8g227.9g22.2g24.4g
Annoskoko puolitettuna399g671kcal23.9g114g11.1g12.2g
Arvot/100g100g168kcal6g28.6g2.8g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=301558