Rahkaleipä tai -sämpylät

Lämmitä vesi melko kuumaksi ja sekoita siihen maitorahka.

Lisää nesteeseen leseet, kaurahiutaleet, ohrajauho, hunaja sekä 2pss kuivahiivaa.

Anna seistä lämpimässä 10-20min tai kunnes se alkaa kuplimaan.

Lisää sen jälkeen suola, vehnäjauhot ja lopuksi öljy.

Anna kohota noin 30min.

Leivo sämpylöitä tai leipiä, kohota vielä 20min.

Paista leivät 175-200c n.35min ja sämpylät 225c n.12min.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1594 grammaa

Omenaposki1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi3000g0kcal0g0g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki1250g700kcal106.2g62.5g2.5g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g110g0kcal0g0g0g0g
Hunaja 100g330kcal0.5g80.8g0g0g
Suola, annos 3g75g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale 600g2245kcal87g342g43.8g60g
Vehnälese, Liperin mylly125g179kcal18.7g11.2g6.9g68.7g
Ohrajauho (luomu) (Liperin mylly), annos 65g325g1043kcal35.7g208g7.1g35.7g
Vehnäjauho puolikarkea 2250g7720kcal229.3g1575g27g78.8g
Rypsiöljy 135g1194kcal0g0g135g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15940g26823kcal954.8g4559g444.6g486.4g
Valittu annoskoko7970g13411kcal477.4g2279.5g222.3g243.2g
Annoskoko puolitettuna3985g6706kcal238.7g1139.8g111.2g121.6g
Arvot/100g100g168kcal6g28.6g2.8g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=301558