Puolukkapuuro

Sauvasekoittimella silpuksi puolukat ja hieman sokeria mukaan.

Vettä kattilaan noin 7 dl. Kiehautetaan.

Puolukat kaadetaan kiehuvaan veteen.

Lisätään melkein heti perään mannasuurimot ja ripaus suolaa.

Keitellään, kunnes mannapuuro valmis.

Jäähdytetään täysin kylmäksi ja vatkataan todella vaaleaksi ja kuohkeaksi ja tarkistetaan sokerinmäärä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 111 grammaa

Toeima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 432g1754kcal0g431.6g0g0g
Puolukka 1800g699kcal7.9g122.4g9g46.8g
Mannasuurimo, myllyn paras720g2520kcal91.4g500.4g14.4g28.8g
Vesi5040g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15984g9945kcal198.6g2108.8g46.8g151.2g
Valittu annoskoko7992g4972kcal99.3g1054.4g23.4g75.6g
Annoskoko puolitettuna3996g2486kcal49.7g527.2g11.7g37.8g
Arvot/100g100g62kcal1.2g13.2g0.3g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139779