Kiinalainen kasviswokki

1/2 parsakaalia (150 g)
2 porkkanaa ( 130 g)
2 sipulia (100 g)
2 valosipulin kynttä ( 2 g)
2rkl soijaa
1 rkl perunjauhoja suurustamiseen
bambunversoja (100 g)
inkivääriä maun mukaan
sesamöljyä maun mukaan

Pilko parsakaali, porkkana, sipuli, valkosipuli ja inkivääri.

Valuta bambunversoista neste pois.

Laita liraus öljyä kuumalle pannulle ja heitä sipulit ( myös valkosipuli), parsakaali, porkkana ja inkivääri kuumalle pannulle ja pyörittele niitä hetki.

Sitten lisää soijaa maun mukaan ( muttei liikaa), sesamöljyä ja chiliä jos tykkää, n. 1-2 dl vettä sitten bambunversot ja pieneen vesimäärään sekoitetut perunajauhot.

Pyöräytä lastalla pari kertaa, lisää vielä muutama tippa sesamöljyä ja ruoka on valmis!
Kasvisten on tarkoitus olla "al dente", eikä ihan lilluja ja siinä onnistuu helposti, kun ei vaan pyörittele niitä liian kauan pannulla nesteen kanssa.

Halutessaan wokkiin voi lisätä kalaa, kanaa, katkarapuja tms. Välillä laitan kiinalaisia sieniä, pähkinöitä, saatan heittää sekaan riisinuudeleitä tms. Maistuu kiinalaiselta ja on todella nopea ruoka.

Valmistelut n. 5 min ja kypsentäminen n. 7 minuuttia.

Perus arkiruokaa ja täynnä kasviksia, lasten lempparia.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa

Lillikivekas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsakaali brokkoli 2.3g0.8kcal0.1g0g0g0.1g
Porkkana 2g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)1.6g0.4kcal0g0.1g0g0g
Valkosipuli, tuore, silputtu0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Bambunverso 1.6g0.2kcal0g0g0g0g
Inkivääri, tuore, silputtu0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Soijakastike 0.3g0.2kcal0g0g0g0g
Sesamöljy,luomu (Emile nöel), annos 5g0.1g0.7kcal0g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16g6kcal0.2g0.4g0.2g0.4g
Valittu annoskoko8g3kcal0.1g0.2g0.1g0.2g
Annoskoko puolitettuna4g2kcal0.1g0.1g0.1g0.1g
Arvot/100g100g40kcal1.2g2.5g1.2g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=278413