Hernekeitto

Liota herneitä muutama tunti (voit myös vain huuhtoa ne, mutta lisää siinä tapauksessa keittoaikaa).

Pilko sipuli ja palvikylki.

Laita ainekset kattilaan ja mausta lihaliemikuutiolla ja pippurilla.

Lisää neste (n. 2 litraa tai sen verran kuin kattilaan sopii).

Anna kiehua miedolla lämmöllä pari-kolme tuntia.

Keittoaika riippuu siitä kuinka kauan herneitä on liotettu, mutta kyllä sen sitten näkee, kun on valmista.

Lisää lopuksi sinappia maun mukaan, tarkista suolaisuus ja lisää tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 413 grammaa

Jemi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 1.4g4.2kcal0.2g0.7g0g0.1g
Palvikylki pala (Korpela), annos 300g0.8g2.6kcal0.1g0g0.3g0g
Vesi5.6g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)0.2g0kcal0g0g0g0g
Sinappi 0g0.1kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio Maggi0g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16g14kcal0.6g1.4g0.6g0.2g
Valittu annoskoko8g7kcal0.3g0.7g0.3g0.1g
Annoskoko puolitettuna4g4kcal0.2g0.4g0.2g0.1g
Arvot/100g100g88kcal3.8g8.8g3.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=281576