Ruskea jauhelihakastike (hirvi)

Ruskista jauheliha voissa.

Kun tahna on ruskeaa, siirrä pannu hetkeksi jäähtymään ja sen jälkeen lisää kylmä vesi kerralla sekoittaen.

Siirrä pannu takaisin kuumalle levylle pistä levy melko pienelle (2 tai 3 asteikolla 0-6) ja jatka tasaista sekoittamista.

Kun kastike on paksuuntunut ja koostumukseltaan tasaista, lisää ruskitettu jauhelina, sipuli (paistettuna tai ei, oman maun mukaan), ketsuppi ja muut mausteet.

Anna muhia kymmenisen minuuttia.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 264 grammaa

Delic
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi3.6g0kcal0g0g0g0g
Hirvenjauheliha oma saalis3.9g4.4kcal0.9g0g0.1g0g
Voi, 1 tl, 5 g0.1g0.8kcal0g0g0.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Sipuli (kuorittu)0.3g0.1kcal0g0g0g0g
Ketsuppi, Heinz0.2g0.2kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16g12kcal1.8g0.2g0.4g0g
Valittu annoskoko8g6kcal0.9g0.1g0.2g0g
Annoskoko puolitettuna4g3kcal0.5g0.1g0.1g0g
Arvot/100g100g72kcal11g1.2g2.4g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=134079