Kaalikääryleet

Keitä kaali suolavedessä pehmeäksi.

Anna jäähtyä, irrottele lehdet varovasti ja leikkaa paksummat kohdat ohentaen(helpompi kääriä kääryleiksi) Silppua ylijäänyt kaali pienemmäksi ja sekoita se jauhelihan ,keitetyn ohrasuurimon ja muiden aineiden kanssa tiiviiksi soseeksi.

Myös mausteet.

Halutessasi siitä löysempää lisää kaalin keitinvettä siihen.

Levitä kaalinlehti ja laita siihen täytettä siten, että tulee n. 20 käärylettä.

Asettele kääryleet vieri viereen uunipannulle, laita päälle hiukan siirappia ja hivenen voita, ehkä.

Paista 175 asteisessa uunissa n.1 t. Välillä voit lusikoida kääryleiden pintaan kaalinkeitinvettä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 119 grammaa

Kissala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali5.3g1.1kcal0.1g0.2g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)0.2g0kcal0g0g0g0g
Voi 0g0.4kcal0g0g0g0g
Jauheliha, sika-nauta 1.4g3.1kcal0.2g0g0.2g0g
Kananmuna kuorineen punnittu0.4g0.5kcal0g0g0g0g
Ruokakerma Becel 7% 2,5dl (Becel)0.4g0.3kcal0g0g0g0g
Ohrasuurimo 0.6g1.9kcal0g0.4g0g0g
Siirappi 0.1g0.2kcal0g0.1g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17g15kcal0.6g1.4g0.4g0.2g
Valittu annoskoko8g8kcal0.3g0.7g0.2g0.1g
Annoskoko puolitettuna4g4kcal0.2g0.4g0.1g0.1g
Arvot/100g100g89kcal3.6g8.3g2.4g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=144649