Omenapiirakka (gluteeniton)

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munasokerivaahtoon vuorotellen veden ja rasvan kanssa.

Kaada taikina voideltuun uunivuokaan (25cm).

Sekoita täytteen ainekset kulhossa (kermaviili, sokeri, muna ja vanilja).

Kaada täyte piirakan päälle.

Asettele omenalohkot piirakkapohjan päälle.

Ripottele kanelisokeri päälle.

Paista 200 asteteisessa uunissa n. 40min.

Tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelon kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Tonton
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu0.8g1kcal0.1g0g0.1g0g
Sokeri 1.7g6.7kcal0g1.7g0g0g
Semper Fin Mix jauhoseos2g6.9kcal0.1g1.7g0g0g
Leivinjauhe 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.1g0.2kcal0g0.1g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 1g0kcal0g0g0g0g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g1g7kcal0g0g0.8g0g
Kermaviili, rasvaa 6 %, vähälaktoosinen 1.3g1.1kcal0g0.1g0.1g0g
Kananmuna kuoreton 0.4g0.5kcal0g0g0g0g
Sokeri 0.3g1.1kcal0g0.3g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0g0.1kcal0g0g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17g50kcal0.4g7.8g2g0g
Valittu annoskoko9g25kcal0.2g3.9g1g0g
Annoskoko puolitettuna4g12kcal0.1g2g0.5g0g
Arvot/100g100g285kcal2.3g44.8g11.5g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=136813