Linssiporkkanakeitto

Porkkanaa 500g
sipulia 2-3
chilipalko
vihreitä linssejä 2 dl
kasvislientä 5 dl
tomaattimurskaa 500 g
rypsiöljyä 1 rkl
mustapippuria

Kuullota paloitellut porkkanat, pilkottu sipuli ja paloiteltu chili rypsiöljyssä.

Lisää tomaattimurska ja kasvisliemi sekä huuhdellut linssit.

Keitä pienellä lämmöllä noin 30 min tai kunnes kasvikset ja linssi ovat kypsiä.

Mausta mustapippurilla, lisää tarvittaessa suolaa tai muita mausteita oman makusi mukaan.

Keitto on melko paksua, lisää nestettä tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 221 grammaa

Tuulasinikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)0.9g0.2kcal0g0g0g0g
Kasvisliemivalmiste (Pirkka), annos 11g0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Porkkana 3.3g1.1kcal0g0.2g0g0.1g
Tomaattimurska (Euro shopper)3.3g1kcal0g0.1g0g0g
Rypsiöljy 0.1g0.8kcal0g0g0.1g0g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 1g3.3kcal0.3g0.5g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17g13kcal0.6g1.6g0.2g0.4g
Valittu annoskoko9g7kcal0.3g0.8g0.1g0.2g
Annoskoko puolitettuna4g3kcal0.2g0.4g0.1g0.1g
Arvot/100g100g76kcal3.4g9.2g1.1g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=155970