Eevaliin perinteinen jauhelihasoosi

Paista jauheliha öljyssä pannulla kypsäksi.

Ripottele sekaan jauhot ja anna niiden imeytyä jauhelihaan ja ruskistua hieman.

Lisää (vedenkeittimellä kiehuvaksi lämmitetty) vesi ja yksi liemikuutio, sekoittele ja anna kiehua alhaisella lämmöllä noin 5 minuuttia tai vähän kauemminkin.

Lisää kerma ja mausta makusi mukaan esim.

valkopippurilla, mustapippurilla, paprikajauheella,
suolaa ei tarvitse juuri lisätä koska liemikuutio on suolainen.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 183 grammaa

Eevalii60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paistijauheliha, snellman35g59kcal4.2g0g3.5g0g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)1g2.7kcal0.1g0.2g0.2g0g
Vesi18g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)22g13kcal0.2g1g0.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2.6g9kcal0.3g1.8g0g0.1g
Rypsiöljy 2.2g19kcal0g0g2.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana160g207kcal9.6g6g13.6g0.2g
Valittu annoskoko80g104kcal4.8g3g6.8g0.1g
Annoskoko puolitettuna40g52kcal2.4g1.5g3.4g0.1g
Arvot/100g100g129kcal6g3.7g8.5g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=305475