Sienikastike

1 l kanttarelleja, suppilovahveroita tai tuoreita herkkusieniä
1 iso sipuli tai pieni purjo
1-2 rkl voita
2 valkosipulin kynttä 2 rkl silputtua tilliä
2 dl kermaa
(100 g kinkkua tai kylmäsavulohta)

Silppua sienet ja sipuli, hauduta ne voin kanssa.

Lisää murskattu valkosipuli ja tillisilppu.

Keittele kymmenisen minuuttia.

Lisää kerma ja anna kiehua, kunnes kastike on sopivan sakea.

Suikaloitu kirjolohi tai kuutioitu kinkku tekevät terää sienikastikkeelle.

Lisää ne lähes valmiiseen kastikkeeseen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kanttarelli, tuore, annos 100g47g11kcal0.8g1.4g0.2g0.9g
Sipuli 16g4.7kcal0.2g0.7g0g0.3g
Voi, 1 tl, 5 g2.3g17kcal0g0g1.9g0g
Valkosipuli 1.6g1.7kcal0.1g0.3g0g0g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g12g25kcal2.7g0g1.5g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)2.7g4.3kcal0.1g0.1g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana161g127kcal7.8g5g8g2.4g
Valittu annoskoko81g64kcal3.9g2.5g4g1.2g
Annoskoko puolitettuna40g32kcal2g1.3g2g0.6g
Arvot/100g100g79kcal4.8g3.1g5g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=135573