Falafel- kikhernepyörykät

Kuumenna pannulla 4rkl öljyä ja kuullota siinä sipulisilppu.

Lisää pilkotut valkosipulit ja chili ja kuullota vielä noin minuutti.

Mittaa kikherneet, jauhot (1 1/2dl) ja kuivamausteet monitoimikoneen kulhoon.

Jauha seos tasaiseksi.

Kaada seos kulhoon ja lisää siihen sipulisilppu, yrttisilppu, tahini sekä sitruunamehu.

Puristele seos tasaiseksi massaksi.

Pyörittele massasta jauhotetuin käsin pyöryköitä ja kierittele pallot vielä jauhoissa (1dl).

Kuumenna pannulla öljy ja nosta falafelpyörykät pannuun.

Paista falafelit runsaassa öljyssä kauttaaltaan kauniin ruskeiksi.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 50 grammaa

Th67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 37g327kcal0g0g37g0g
Sipuli (kuorittu)178g48kcal2.3g8.6g0.4g3g
Kikherne, luomu, suolaton20 (Biona), annos 120g317g374kcal26.6g52.6g6.7g12.7g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g60g184kcal10.1g32.1g1.7g7.7g
Valkosipuli 11g11kcal0.8g1.7g0.1g0.2g
Juustokumina jeera (), annos 6g7.9g28kcal1.4g3.5g1.8g0.8g
Suola, annos 3g4g0kcal0g0g0g0g
Chili, vihreä, tuore 13g6kcal0.3g1.1g0g0.2g
Mustapippuri 0.7g1.8kcal0.1g0.3g0g0.2g
Korianteri, tuore, annos 20g13g2.6kcal0.3g0.5g0.1g0.4g
Persilja 13g3.6kcal0.2g0.1g0g1.1g
Tahini luomu (Urtekram), annos 20g26g172kcal5.8g0.7g15.3g3.4g
Sitruunamehu, laimentamaton20g4.2kcal0.1g0.3g0g0g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g40g123kcal6.7g21.4g1.1g5.2g
Rypsiöljy 60g526kcal0g0g59.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1600g3624kcal109.4g245.8g247.4g69.8g
Valittu annoskoko800g1812kcal54.7g122.9g123.7g34.9g
Annoskoko puolitettuna400g906kcal27.4g61.5g61.9g17.5g
Arvot/100g100g227kcal6.8g15.4g15.5g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=429413