Pehmeät tacot

Pehmeät tacot

3 dl kädenlämpöistä vettä
25 g hiivaa
2 rkl öljyä
7-8 dl (durum) vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa

Mittaa kädenlämpöinen vesi kulhoon ja sekoita hiiva joukkoon.

Lisää öljy ja suola sekä jauhot pikkuhiljaa sekoittaen.

Peitä kulho ja anna taikinan kohota puoli tuntia.

Jaa taikina 12 osaan ja painele tai kauli palat jauhojen avulla noin puolen sentin paksuisiksi pyöreiksi lätyiksi.

Paista taco-kuoria kuumalla, kuivalla paistinpannulla puolisen minuuttia per puoli.

Kasaa valmiit kuoret liinan alle, jotta ne pysyvät lämpimänä.

Jos valmistat tacot etukäteen, lämmitä ne kostealla pyyhkeellä suojattuna 120-asteisessa uunissa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 100 grammaa

Jerpula
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 3004g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g110g397kcal49.6g44.1g6.6g0g
Rypsiöljy 280g2479kcal0g0g280.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 4556g15632kcal464.2g3189g54.7g159.4g
Suola, annos 3g50g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16000g37014kcal1027.6g6466.2g683.4g318.8g
Valittu annoskoko8000g18507kcal513.8g3233.1g341.7g159.4g
Annoskoko puolitettuna4000g9254kcal256.9g1616.6g170.9g79.7g
Arvot/100g100g231kcal6.4g40.4g4.3g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=387189