Limetorttu

Sekoita huoneenlämpöiseen rasvaan sokeri (3/4 dl) ja vehnäjauhot (3 dl) ja vaniljaa noin teelusikallinen.

Sekoita nopeasti, taputtele leivitettyyn piirakkavuokaan.

Esipaista 12-15 minuuttia 200 asteessa.

Raasta limen kuorta pari ruokalusikallista ja purista limen mehua (noin neljästä limestä).

Vatkaa sokeri (2,5 dl) ja munat vaahdoksi, lisää limen kuori ja mehu, viimeisenä lisää vehnäjauhot (3 rkl).

Kaada seos esipaistetun pohjan päälle ja paista vielä 12 minuuttia 200 asteessa.

Täytteen kuuluu olla löysää uunista otettaessa.

Sirottele lämpimän tortun päälle tomusokeria (1 dl). Anna seistä 4-5 tuntia tai seuraavaan päivään ennen tarjoilua, näin koostumus on parempi.

Tarjoa sellaisenaan tai hedelmien ja marjojen kanssa.

Ohje: Pieni kakkukirja

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Mir
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 1400g10156kcal16.7g5.6g1138.2g0g
Sokeri 510g2072kcal0g509.9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1560g5353kcal159g1092g18.7g54.6g
Kananmuna kuoreton 1320g1883kcal165g4g135.3g0g
Sokeri 1700g6900kcal0g1698.3g0g0g
Limemehu (Tymbark), annos 100g800g384kcal0.8g96g0.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 240g824kcal24.5g168g2.9g8.4g
Sokeri 480g1948kcal0g479.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16021g59038kcal732g8106.6g2591.8g126g
Valittu annoskoko8010g29519kcal366g4053.3g1295.9g63g
Annoskoko puolitettuna4005g14760kcal183g2026.7g648g31.5g
Arvot/100g100g369kcal4.6g50.6g16.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=185081