Soijaleipä

Voitele leipävuoka ja laita uuni noin 180-190 asteeseen

Erottele valkuaiset ja keltuaiset.

Vatkaa valkuaisit kovaksi vaahdoksi.

Lisää keltuaisiin vettä lukuuottamatta kaikki muut aineet.

Sekoita, ja lisäile vettä kunnes taikinasta tulee "sopivaa": ei valuvaa, mutta ei liian jäykkääkään.

Semmoista, että menee hyvin sekaisin valkuaisvaahdon kanssa.

Eli kun seos on valmis, yhdistä valkuaisvaahto seokseen.

Kaada vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

Vähän riippuu vuuasta, missä ajassa se on hyvä.

Mulla nykyään noin 23 minuuttia.

Anna vetäytyä hetki ennen kuin kumoat.

Teflonvuokakin kannattaa voidella hyvin, sillä leipä on tarttunut kiinni niillä kerroilla kun olen hutiloinut voitelun kanssa.

Leivästä ei tule niin paksua, että voisit leikata päästä siivuja (ainakaan käyttämässäni leipävuoassa), vaan leikkaan sen kolmeen tai neljään yhtäsuureen palaan, jotka halkaisen puoliksi.

Säilytän itse jääkaapissa, sillä leipä on parempaa jäähtyneenä kuin aivan tuoreena.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 168 grammaa

Hellsangel
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 2640g3766kcal330g7.9g270.6g0g
Soijajauho, 1 dl, Soyappetit, Soyappetit2400g9600kcal960g384g480g360g
Pellavansiemenrouhe (risetti, kuitu vähennetty hh:sta) (Risetti), annos 10g800g3059kcal196g50.4g230.4g216g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl240g2160kcal0g0g240g0g
Maustamaton maitorahka (X-tra), annos 250g240g137kcal23.5g9.8g0.5g0.2g
Leivinjauhe 80g141kcal4.2g30.2g0g0.4g
Suola, annos 3g40g0kcal0g0g0g0g
Vesi1600g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16080g37725kcal3027.4g964.6g2443g1153.2g
Valittu annoskoko8040g18863kcal1513.7g482.3g1221.5g576.6g
Annoskoko puolitettuna4020g9431kcal756.9g241.2g610.8g288.3g
Arvot/100g100g235kcal18.8g6g15.2g7.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=196936