Juhlava kaurapuuro

Kiehauta vesi.

Lisää kauraryynit imeytymään.

Kun vesi on abt imeytynyt, lisää maito.

Jätä porisemaan hiljaisella tulella n. 45 minuutiksi, sekoittele välillä niin kypsyy tasaisesti, mausta lopuksi suolalla.

Keittoastiaksi sopii teflon- tai valurautapata, siis joku semmoinen astia mihin maito ei pala helposti kiinni.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 460 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kauraryynit (Puuppolan aitokaura), annos 100g105g378kcal15.1g61.8g7.4g9.9g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 438g199kcal13.1g21g6.6g0g
Vesi, vesijohtovesi 263g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1610g1155kcal56.4g165.6g28g19.8g
Valittu annoskoko805g577kcal28.2g82.8g14g9.9g
Annoskoko puolitettuna403g289kcal14.1g41.4g7g5g
Arvot/100g100g72kcal3.5g10.3g1.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=73103