Omenanyytit

Nypi margariini ja jauhot, lisää kermaviili.

Laita jääkaappiin vähintään täytteen valmsituksen ajaksi.

Leikkaa omenat sokeripalankokoisiksi paloiksi.

Sulata voi kattilassa, lisää omenat, sitruunamehu ja sokeri.

Hauduta pehmeiksi.

Lisää manteli ja mausta rommilla tai konjakilla.

Kaaviloi taikina 30 x 30 cm levyksi ja jaa se 9 osaan.

Jaa täyte keskelle, taita reunat vastakkain, painele haarukalla.

Voitele munalla, pasita 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Ripolttele tomusokeria ja/tai kanelia päälle.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 126 grammaa

Almatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 1068g7583kcal8g4.3g854.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1851g6350kcal188.6g1295.4g22.2g64.8g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 356g228kcal11.4g17.2g12.5g0g
Suola, annos 3g21g0kcal0g0g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 3559g1373kcal5.7g290.4g3.2g53.4g
Voi 178g1291kcal2.1g0.7g144.7g0g
Manteli 356g2192kcal85.6g23.5g192.2g25.6g
Sitruunamehu, laimentamaton285g60kcal0.9g4.6g0g0.3g
Sokeri 306g1242kcal0g305.7g0g0g
Konjakki/rommi/viski 40 til% alkoholia 85g195kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16128g41028kcal604.6g3883.6g2457.8g288.2g
Valittu annoskoko8064g20514kcal302.3g1941.8g1228.9g144.1g
Annoskoko puolitettuna4032g10257kcal151.2g970.9g614.5g72.1g
Arvot/100g100g254kcal3.7g24.1g15.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=133935