Pasta al Fume, Pasta pekonin, tomaatin ja kerman kera

Pilko pekoni ja paista pekonia pienessä määrässä voita miedolla lämpötilalla.

Tarkoituksena ei ole ruskistaa, vaan kypsentää hennosti.

Lisää valkosipulia maun mukaan.

Lisää hieman chiliä.

Muista laittaa pastan keitinvesi kiehumaan.

Pilko tomaatit (ehkä 3 - 4) ja lisää pekonin joukkoon.

Tomaattia on sopivasti kun kastikeen rakenne näyttää sopusuhtaiselta.

Annan kastikkeen hautua kymmenkunta minuuttia jotta tomaattien mehut irtoavat hieman.

Lisää tarvittaessa tilkka pastan keitinvettä.

Keitä pasta runsaassa vedessä.

Perinteinen runsaat kymmenen minuutin pasta on syytä laittaa kiehumaan tomaattien lisäämisen yhteydessä.

Minuutti kaksi ennen pastan valmistumista lisää ruokalusikallinen tai kaksi kermaa kastikkeen joukkoon.

Kermaa on sopivasti kun punertava tomaateista muhinut kastike hieman notkistuu ja saa vaaleahkon värin.

Tarjoile pasta kastikkeen ja parmesaanin kera.

Halutessasi voit lisätä esimerkiksi tuoretta basilikaa antamaan väriä ja makua.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 252 grammaa

Jasu74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pasta/spagetti keskiarvo, keitetty4800g6720kcal247.7g1342.1g32.6g163.2g
Pekoni, paistamaton [annos 170g]1360g4590kcal163.2g0g503.2g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g1600g325kcal9.6g60.8g4.8g22.4g
Valkosipuli 32g35kcal2.5g5.2g0.2g0.7g
Voi, 1 tl, 5 g80g584kcal0.8g0.8g64g0g
Kuohukerma,valio,2dl200g680kcal4g6g70g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16144g25867kcal855.6g2829.8g1349.6g372.6g
Valittu annoskoko8072g12934kcal427.8g1414.9g674.8g186.3g
Annoskoko puolitettuna4036g6467kcal213.9g707.5g337.4g93.2g
Arvot/100g100g160kcal5.3g17.5g8.4g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234608