Lihaisa kaalikeitto

Kuori ja paloittele porkkanat ja pilko kaali haluamasi kokoisiksi paloiksi.

Laita kaali ja porkkanat 5l kattilaan ja lisää vettä niin että niistä n.2/3 peittyy.

Keitä 15-20min että kaali pehmenee ja sekoita.

Lisää nyt vettä niin että kaali-porkkanaseos peittyy ja lisää samalla mausteet.

Kun kaali-porkkanaseos on kiehunut n. tunnin, lisää kinkku kuutioituna ja keitä sen jälkeen n. puoli tuntia.

Keitosta tulee sitä maukkaampaa mitä pidempään sitä keitetään.

Mausteita kannattaa lisätä vasta viimeisenä, sillä kinkku on aika suolaista.

Siirappi on antamassa kaalille makeutta, eikä sen käyttö ole pakollista.

Veden määrä ei ole tarkka, vaan sitä käytetään sen verran että kaali-porkkanaseoksen saa peittymään.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 337 grammaa

Naswii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Juhlakinkkurulla, kypsä (Wursti), annos 100g2402g3988kcal492.5g16.8g120.1g45.6g
Keräkaali 250g2402g577kcal28.8g98.5g4.8g50.4g
Porkkana 801g262kcal5g44.5g1.6g20.4g
Siirappi, tumma56g179kcal0.1g41.5g0g0g
Lihaliemijauhe/tiiviste 16g47kcal1.8g2.4g3.4g0.1g
Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 % 8g5.6kcal0.1g0.9g0.1g0.3g
Vesi2402g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16176g10116kcal1056.6g409.2g260g233.6g
Valittu annoskoko8088g5058kcal528.3g204.6g130g116.8g
Annoskoko puolitettuna4044g2529kcal264.2g102.3g65g58.4g
Arvot/100g100g63kcal6.5g2.5g1.6g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=207186