Jauhelihakeitto (isolle porukalle)

Kuori ja pilko perunat, laita perunat keittymään runsaaseen veteen.

Anna perunoiden keittyä ennen kuin lisäät keittojuurekset.

Lisää keitinveteen suolaa ja maun mukaan pippuria tai liemikuutio.

Tässä vaiheessa viimeistään keittojuurekset.

Paista jauheliha tilkassa öljyä, mausta reippaasti: chili, garam masala, suola, pippuri ja muita mausteita.

Lisää jauheliha kun vesi kiehuu uudestaan.

Anna kiehua n. 4-5min, maista liemen maku.

Lisää tarvittaessa mausteita.

Anna jäähtyä hetki ja nauti esim.

ruisleivän kera.

Jatkojalosta huomenna tomaattipyreellä.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 337 grammaa

Fester
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha 9,5% 400 g (Atria), annos 400g1280g2112kcal256g0g121.6g0g
Peruna, vanha, kuorittu 2160g1644kcal40.6g334.8g4.3g21.6g
Isot keittojuurekset (Rainbow), annos 450g1440g288kcal14.4g43.2g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl8g72kcal0g0g8g0g
Vesi, vesijohtovesi 3200g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16176g8233kcal622g756g267.8g43.2g
Valittu annoskoko8088g4116kcal311g378g133.9g21.6g
Annoskoko puolitettuna4044g2058kcal155.5g189g67g10.8g
Arvot/100g100g51kcal3.8g4.7g1.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=381506