Omenapiirakka

- Sulata rasva tai käytä pullomargariinia.

- Sekoita kulhossa sokerin kanssa.

- Lisää jauhot (ei vielä leivinjauhetta).

Jauhoja kannattaa lisätä hiljalleen, sillä taikinasta ei tulisi tulla kovin kuivaa tässä vaiheessa.

Ota sivuun kahvikupillinen taikinaa; se ripotellaan valmiin piirakan päälle.

- Lisää nyt taikinakulhoon muna, maito, leivinjauhe ja vanilliinisokeri.

Sekoita puulusikalla kovaa tasaiseksi.

Taikina on valuvaa tässä vaiheessa, eli ei esim.

pysy vuoan reunoilla, muttei myöskään ole litkua.

- Kaada taikina voideltuun tavalliseen piirakkavuokaan ja ripottele päälle omenapalat.

Itse käytän mitä tahansa omenalajia, jota kotona sattuu olemaan.

Jos omena on hapanta, pinnalle kannattaa laittaa vähän runsaammin sokeria.

Tällä taikinalla on tehty onnistuneita piirakoita kaikista hedelmistä, joten kokeilla voi.
- Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria sekä sivuun alussa jätetty taikina.

- Paista 200 asteessa n. 30 min.
- Parasta tarjoiltuna lyhyen vetäytymisen jälkeen kylmän vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 17g119kcal0.1g0.1g13.4g0g
Sokeri 11g43kcal0g10.7g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai16g57kcal2g11.6g0.3g0.5g
Kananmuna kuoreton 4.6g6.6kcal0.6g0g0.5g0g
Maito, Rasvaton 300ml (Arla Ingman)6.3g2.1kcal0.2g0.3g0g0g
Leivinjauhe 0.4g0.7kcal0g0.2g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.4g1.7kcal0g0.4g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g25g8.5kcal0.1g1.8g0.1g0.5g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.4g1.5kcal0g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana162g481kcal6g50.8g28.6g2g
Valittu annoskoko81g240kcal3g25.4g14.3g1g
Annoskoko puolitettuna41g120kcal1.5g12.7g7.2g0.5g
Arvot/100g100g297kcal3.7g31.4g17.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=309272