Sitruuna-tillikermaviilikastike

Sekoita ainekset keskenään ja laita kylmään mahdollisuuksien mukaan vetäytymään.

Sitruunamehu tulee sitruunasta puristettuna tai otat sen sitten pullosta.

Puolen sitruunan mehu riittää.

Tilli alkuperäisessä ohjeessa oli joku 1 dl hienonnettua tilliä, mutta itse käytän tillijauhetta helppouden vuoksi.

Käytä salaatin ja aterian kastikkeena.

Erityisen hyvin se sopii kala-aterioille ja perussalaattiinkin.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 72 grammaa

Tottuli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kevyt kermaviili hyla Valio 3.5% 200g75g49kcal2.4g3.6g2.6g0g
Sitruunamehu, laimentamaton3g0.6kcal0g0g0g0g
Sitruunapippuri (Santamaria), annos 1g0.4g0.6kcal0g0.1g0g0g
Sinappi 0.8g1kcal0g0.1g0g0g
Valkosipulisuola, mauste santa maria (Santa maria), annos 10g1.1g0.7kcal0g0.2g0g0g
Tilli mauste0.8g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana162g103kcal4.8g8g5.2g0g
Valittu annoskoko81g52kcal2.4g4g2.6g0g
Annoskoko puolitettuna41g26kcal1.2g2g1.3g0g
Arvot/100g100g64kcal3g4.9g3.2g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=408789