Pellavaleipä

Liuota kädenlämpöiseen veteen tai maitoon hiiva.

Lisää suola, siirappi ja pellavarouhe.

Alusta taikinaan hiivaleipä- ja vehnäjauhot.

Anna kohota.

Leivo taikinasta neljä pyöreää leipää ja laita ne pellille kohoamaan.

Pistele haarukalla.

Jos haluat leipiin kauniin värisen pinnan, niin voitele ne munalla.

Paista leivät 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 72 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi38g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 2.3g1.7kcal0.3g0g0g0.2g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 2.5g7.9kcal0.7g0.2g0.5g0.8g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl14g46kcal1.9g8.7g0.4g0.7g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g25g88kcal3.2g17.2g0.5g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana162g288kcal12.2g52.2g2.8g5.2g
Valittu annoskoko81g144kcal6.1g26.1g1.4g2.6g
Annoskoko puolitettuna41g72kcal3.1g13.1g0.7g1.3g
Arvot/100g100g178kcal7.5g32.2g1.7g3.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89116