Runebergin tortut (karpit)

Alkuperäinen ohje:

150g voita
1,5 dl Hermesetas-makeutusjauhetta tai haluamaasi makeutusta
2 munaa
4 dl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl piparkakkumaustetta
1 dl kermaa
1 maustemitta karvasmanteliesanssia

Tässä siis puolitettuna.

Lisäksi jätin pois piparkakkumausteen ja karvasmantelin, mutta laitoin mukaan ruokalusikallisen hasselpähkinärouhetta.

Vaahdota voi ja makeutusaine, lisää muna vatkaten.

Lisää kuivat aineet sekä kerma.

Jaa Muffinssivuokiin ja lisää pikkuinen nokare hilloa (mikäli paistonkestävää hilloa). 200 astetta, n. 15 min.

Paiston jälkeen voi halutessaan lisätä hilloa (tai vasta tässä vaiheessa, jos marmeladi/hillo ei paistonkestävää), tomusokerikuorrutuksen, kermavaahtoa yms. (ei mukana arvoissa, eli lisää erikseen kalorinkulutussivulta).

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 47 grammaa

Janeo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 19g138kcal0.2g0.1g15.4g0g
Makeutusaine aspartaami, jauhe 1.8g7.1kcal0.1g1.7g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 15g19kcal1.6g0g1.3g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g20g120kcal4.8g1.3g10.8g0g
Leivinjauhe 0.5g0.9kcal0g0.2g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 13g42kcal0.3g0.4g4.5g0g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl2.3g14kcal0.3g0.1g1.4g0g
Vadelmamarmeladi pirkka (Oy roberts ab), annos 6g11g16kcal0g4g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana163g714kcal14.6g15.6g66.8g0.2g
Valittu annoskoko82g357kcal7.3g7.8g33.4g0.1g
Annoskoko puolitettuna41g179kcal3.7g3.9g16.7g0.1g
Arvot/100g100g438kcal8.9g9.6g40.9g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=271223