Samettinen kesäkurpitsakeitto

Alla olevilla raaka-ainemäärillä tulee noin 7 annosta (350 g/ 125 kcal / annos)

sipulia (200 g)
valkosipulia (10 g)
kesäkurpitsaa (2000 g)
voita (10 g)
vettä (2 dl)
voimakas koskenlaskija juusto (150 g)
puoli ruukkua tuoretta basilikaa

Kuullota kevätsipulit tai purjo ja valkosipuli voissa kattilassa.

Lisää kuutioidut kesäkurpitsat sekä mausteet (ruususuolaa, mustapippuria, juustokuminaa, timjamia).

Lisää kattilaan vettä noin pari senttiä sen pohjalle.

Kesäkurpitsoista tuleva oma neste riittää lähestulkoon keiton nesteeksi.

Keitä hiljaisella lämmöllä noin 15 min. Mikäli nestettä on tässä vaiheessa liikaa, voit poistaa siitä osan eri astiaan, esim.

mukiin.

Älä heitä nestettä pois, sillä voit ohentaa sillä keittoa tarvittaessa.

Voit myös hyödyntää ja käyttää liemen muuhun ruokaan tai kastikkeeseen.

Lisää kattilaan juusto kuutioituna ja keitä kunnes juusto on sulanut.

Lisää viimeisenä reilusti hienonnettua tuoretta basilikaa.

Soseuta keitto sauvasekottimella kunnes se on tasaista ja pehmeää.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 374 grammaa

Longstrum
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli 6.2g1.9kcal0.1g0.3g0g0.1g
Valkosipuli 0.3g0.3kcal0g0.1g0g0g
Voi 0.3g2.3kcal0g0g0.3g0g
Kesäkurpitsa zucchini 63g11kcal0.3g1.6g0.2g0.4g
Vesi, vesijohtovesi 6.2g0kcal0g0g0g0g
Juusto koskenlaskija voimakas (Valio), annos 28g4.7g13kcal0.9g0g1g0g
Basilika, tuore 1.6g0.4kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana164g59kcal2.6g4g3g1g
Valittu annoskoko82g29kcal1.3g2g1.5g0.5g
Annoskoko puolitettuna41g15kcal0.7g1g0.8g0.3g
Arvot/100g100g36kcal1.6g2.4g1.8g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=371015