Vanhan ajan munasalaatti+pippurimakrilli

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi, lisää etikka, sinappi, suola ja makeutusjauhe.

Murskaa haarukalla keitetyt valkuaiset ja sekoita kastikkeeseen.

Revi salaatti, pilko tomskut ja kurkut.

Sekoita ja laita lautasille.

Pilko päälle valkuaiset ja lisää kastike.

Voit sekoittaa varovasti.

Aseta kalat päälimmäiseksi.

Salaattipohjaan voit käyttää mitä aineksia haluat ja pippurimakrillin tilalle sopii tosi hyvin savupallas, harmi että on niin kallista, tai ihan tavallinen tonnikala.

Parasta koko jutussa on kastike- siihen tulee himo!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 324 grammaa

Hania
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pippurimakrilli, savustettu, Pirkka188g507kcal37.5g0g39.4g0g
Kurkku 125g14kcal0.7g1.8g0.1g0.9g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g156g32kcal0.9g5.9g0.5g2.2g
Jäävuorisalaatti rapea, amerikansalaatti 63g8.1kcal0.7g0.6g0.1g0.8g
Kananmuna kuoreton 138g196kcal17.2g0.4g14.1g0g
Vispikerma (Milbona)125g367kcal3.1g4g37.5g0g
Makeutusjauhe,cologran, 1tl=0,5g (Lidl), annos 75.0g0.9g3.6kcal0g0.9g0g0g
Sinappi (teollinen)6.3g8.1kcal0.3g0.9g0.4g0g
Suola, annos 3g1.9g0kcal0g0g0g0g
Väkiviinaetikka 6.3g2.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1620g2275kcal120.8g29g184.2g7.8g
Valittu annoskoko810g1137kcal60.4g14.5g92.1g3.9g
Annoskoko puolitettuna405g569kcal30.2g7.3g46.1g2g
Arvot/100g100g140kcal7.5g1.8g11.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=178956