Kukkakaaligratiini

Puolikas kukkakaali
Gratiinikastike
1-2 rkl juoksevaa margariinia
1 rkl vehnäjauhoja
2 dl maitoa
1/4 pkt (à 250 g) Koskenlaskija-sulatejuustoa, perinteinen
1/2 tl kuminaa
1/2 tl suolaa
ripaus mustapippuria

1. Paloittele kukkakaali kukinnoiksi ja kypsennä ne höyryssä tai suolalla maustetussa vedessä juuri ja juuri kypsiksi.

Kypsymisaika on noin 10 minuuttia.

2. Kuumenna rasva pinnoitetussa kattilassa ja lisää jauhot.

Kaada joukkoon puolet maidosta ja sekoita tasaiseksi.

Lisää loppu maito ja keitä noin 5 minuuttia, kunnes kastike sakenee.

3. Lisää paloiteltu juusto kattilaan ja anna juuston sulaa.

Mausta kastike kuminalla, suolalla ja mustapippurilla.

4. Pane valutetut kukkakaalit voideltuun uunivuokaan ja kaada kastike päälle.

Gratinoi uunin grillivastuksen alla 250 asteessa noin 5 minuuttia, kunnes pinta saa hieman väriä.

Tarjoa lisäksi paistettuja grillimakkaroita tai tarjoa sellaisenaan kasvisruokana.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 338 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 4807g1157kcal87g105.8g14.4g110.6g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen2404g793kcal79.3g117.8g0g0g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g781g2187kcal148.4g0.2g171.9g0g
Vehnäjauho, sunnuntai120g421kcal14.4g85.3g2.5g3.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16224g9115kcal658.2g618.2g377.6g228.4g
Valittu annoskoko8112g4558kcal329.1g309.1g188.8g114.2g
Annoskoko puolitettuna4056g2279kcal164.6g154.6g94.4g57.1g
Arvot/100g100g56kcal4.1g3.8g2.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=132495