Punajuuri-vuohenjuustosalaatti

Keitä punajuuri kuorineen.

Murskaa valkosipuli vaikka leikkuulaudalla veitsi lappeellaan merisuolan kanssa "hieroen" (suola murskaa valkosipulin mössöksi).

Sekoita valkosipuli hunajan, oliiviöljyn ja balsamicon kanssa.

Kun punajuuri on jäähtynyt, poista kuori ja viipaloi.

Marinoi punajuuret seoksella (jos vain on aikaa, kannattaa antaa olla parikin tuntia).

Viipaloi vuohenjuusto yhtä moneen osaan kuin punajuuri ja laita vuohenjuustoviipaleet punajuuriviipaleiden päälle uunivuokaan.

Paista 225c ylätasolla grillivastuksilla kunnes vuohenjuusto hieman saa väriä.

Syö salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 169 grammaa

Nni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 4800g1842kcal48g331.2g9.6g120g
Vuohenjuusto pirkan hyvä (Pirkka), annos 200g2400g7080kcal504g24g552g0g
Hunaja 168g555kcal0.8g135.7g0g0g
Oliiviöljy 312g2759kcal0g0g312g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g168g175kcal13.3g27.4g1g3.4g
Balsamico di Modena (Acentino), annos 10g120g115kcal1.3g21.8g0g0g
Suola, annos 3g144g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16224g25051kcal1134.8g1080.2g1749.2g246.8g
Valittu annoskoko8112g12526kcal567.4g540.1g874.6g123.4g
Annoskoko puolitettuna4056g6263kcal283.7g270.1g437.3g61.7g
Arvot/100g100g154kcal7g6.7g10.8g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=169821