Jauhelihakeitto

300 g jauhelihaa
500 g perunoita
200 g keittojuureksia (porkkanaa, lanttua, purjo, sipuli)
1,2 litra vettä / vettä ja lihaliemikuutio x 1 kpl
suolaa
pippuria

Kuori ja pilko perunat ja juurekset.

Freesaa kattilan pohjalla voissa ensin peruna, lanttu ja porkkana sillä niiden kypsymisaika on pisin(eli paista kevyesti ilman että ruskistuu) Lisää hetken kuluttua sipulit ja anna kuullottua vielä hetki.

Ruskista jauheliha erikseen pannulla ja lisää se kattilaan.

Lisää neste ja keitä juurekset kypsiksi ( n. 15-20 min).

Maista ja mausta.

Viimeistele annos tuoreella persiljalla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 361 grammaa

Only
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha113g187kcal21.4g0g11.3g0g
Peruna, vanha, kuorittu 188g143kcal3.5g29.1g0.4g1.9g
Porkkana 19g6.1kcal0.1g1g0g0.5g
Lanttu 19g5.4kcal0.2g0.9g0.1g0.3g
Sipuli 19g5.7kcal0.2g0.9g0g0.3g
Vesi, vesijohtovesi 450g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g1.1g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)4.1g12kcal0.4g0.7g0.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1625g717kcal51.6g65.2g25.2g6g
Valittu annoskoko812g359kcal25.8g32.6g12.6g3g
Annoskoko puolitettuna406g179kcal12.9g16.3g6.3g1.5g
Arvot/100g100g44kcal3.2g4g1.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=368462