Bataattiporkkanaperunasoselaatikko

468g peruna
406g porkkana
450g bataattia
5 dl vettä
(talteen otettu keitinvesi)
2ml suolaa
1 ml valkopippuria
1 ml rouhittua mustaapippuria
3 kananmunaa
1 rkl korppujauhoja
30g Keiju alentajaa

Kuori, pilko ja keitä vihannekset kypsäksi ilman suolaa.

Survo kypsät vihannekset keskenään, lisää mausteet
kaada paistovuokaan, ripottele pinnalle korppujauhot ja margariininokareet ja paista uunissa n.175-200C 1,5 tuntia, kunnes pinta on kauniin ruskea :)

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 203 grammaa

Annfja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna keitetty1873g1274kcal28.1g275.3g3.7g15g
Porkkana 1625g531kcal10.1g90.3g3.2g41.4g
Bataatti, kuorittu, keitetty, suolaton 1801g1458kcal28.3g303.1g0.9g54g
Vesi, vesijohtovesi 2001g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g4g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 4g11kcal0.4g1.7g0.1g1g
Mustapippuri 4g11kcal0.4g1.5g0.1g1.1g
Korppujauho 28g103kcal2.9g21g0.3g1.5g
Kananmuna kuoreton 660g942kcal82.5g2g67.7g0g
Keiju alentaja 40 margariini (Keiju), annos 10g120g421kcal0g0g46.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16240g9502kcal305.4g1389.8g245.6g228g
Valittu annoskoko8120g4751kcal152.7g694.9g122.8g114g
Annoskoko puolitettuna4060g2375kcal76.4g347.5g61.4g57g
Arvot/100g100g59kcal1.9g8.6g1.5g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=359967