Bolognese

1. Paistele jauheliha harmaaksi ja pilku sipuli.

2. Laita sipulisillpu sekaan ja kuullota.

3. Pilko tomaatit ja porkkanat ja heitä sekaan.

4. Laita sekaan liemikuutiot sekä vettä noin litra.

5. Laita mausteet: valkosipulia, mustapippuria, basilikaa ja tomaattipuretta.

Valkosipulin kanssa ei kannata säästellä.

6. Ruoan pitää antaa kypsyä kauan (noin 4 tuntia).

Jos vesi haihtuu liian aikain sitä voi lisätä.

Lopuksi veden tulisi kuitenkin olla haihtunut.

7. Hienosäädä mausteiden määrä maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 544 grammaa

Pkla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g300g61kcal1.8g11.4g0.9g4.2g
Sipuli (kuorittu)90g24kcal1.2g4.3g0.2g1.5g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha240g398kcal45.6g0g24g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g90g25kcal0.5g5.4g0.2g2.2g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)6.6g19kcal0.6g1.2g1.3g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g6g6.2kcal0.5g1g0g0.1g
Tomaattipure, Eldorado, 1prk84g33kcal1.4g6.4g0.1g4.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1632g1132kcal103.2g59.4g53.4g24.4g
Valittu annoskoko816g566kcal51.6g29.7g26.7g12.2g
Annoskoko puolitettuna408g283kcal25.8g14.9g13.4g6.1g
Arvot/100g100g69kcal6.3g3.6g3.3g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=262421