Janssoninkiusaus

Hauduta sipulisilppua hetki öljyssä ja/tai voissa.

Suikaloi perunat ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet perunasuikaleista, sipuli ja suikaloidut Janssonfileet uunivuokaan.

Päälle loput perunasuikaleet, fileiden liemi, puolet kermasta, ripottele päälle vähän kauranlesettä.

Kypsennä 225 asteessa noin puolituntia, kaada päälle loppu kerma.

Kun paistoksen pinta on kauniin ruskea, alenna lämpö 150 asteeseen ja kypsennä kunnes kerma haihtuu kokonaan, noin reilu tunti.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 255 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 5343g4067kcal100.4g828.1g10.7g53.4g
Janssonfileitä maustekastikkeessa (Eldorado)890g1336kcal89g97.9g62.3g0g
Sipuli 1069g323kcal13.4g51.3g2.1g18.2g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)712g1140kcal19.2g19.2g106.9g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g21g66kcal3.8g8.8g1.7g3.8g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 89g41kcal2.7g4.3g1.3g0g
Rypsiöljy 36g315kcal0g0g35.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16320g14576kcal457g2019.2g441.2g150.8g
Valittu annoskoko8160g7288kcal228.5g1009.6g220.6g75.4g
Annoskoko puolitettuna4080g3644kcal114.3g504.8g110.3g37.7g
Arvot/100g100g89kcal2.8g12.4g2.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=101075