Lihakastike (kerma+pippuri)

Poista lihasta nahka ja läskit.

Pilko ja ruskista pannulla muutamassa erässä.

Huuhtele pannu välillä vedellä ja kaada vesi kattilaan lihojen päälle.

Ripottele vehnäjauhot viimeisen lihaerän päälle ja anna ruskistua.

Lisää pilkotut sipulit kattilaan, mausta suolalla ja pippureilla.

Keittele muutama tunti välillä sekoittaen, ettei jauhosuuruste pala pohjaan kiinni.

Kun liha on mureaa, lisää kerma ja Maizenaa (1dl), kiehauta kypsäksi.

Tarkista maku ja nauti esim.

lanttulaatikon kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 292 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Uuniliha possu (Ei tiedossa), annos 100g3502g4552kcal35g35g35g35g
Vehnäjauho puolikarkea 228g781kcal23.2g159.3g2.7g8g
Sipuli (kuorittu)630g170kcal8.2g30.3g1.3g10.7g
Vesi3502g0kcal0g0g0g0g
Suuruste, ruskea kastike (Maizena), annos 15g210g798kcal2.1g193.3g1.1g0g
Oliiviöljy 105g929kcal0g0g105g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16352g14460kcal137g835.8g290.2g107.4g
Valittu annoskoko8176g7230kcal68.5g417.9g145.1g53.7g
Annoskoko puolitettuna4088g3615kcal34.3g209g72.6g26.9g
Arvot/100g100g88kcal0.8g5.1g1.8g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=390026