Kukkakaalikeitto.

Poista kukkakaaleista kannat ja puolita ne käsin muutamaan osaan.

Laita kukkakaalilohkot suurehkoon kattilaan ja kaada päälle vettä niin paljon että ne peittyvät lähes kokonaan, murenna joukkoon myös yksi lihaliemikuutio.

Anna kiehua n.20min.

Survo sauvasekoittimella kattilassa olevat kukkakaalit tasaiseksi massaksi, voit kyllä jättää joitain sattumia joukkoon.

Lisää kerma, makusi mukaan suolaa, pippuria, aromisuolaa jne sekä kinkunpalaset keittoon ja kiehauta vielä hetki

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Heiniaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g15g8.3kcal0.5g1g0.3g0g
Lihaliemikuutio Maggi3.3g9kcal0.3g0.2g0.8g0g
Kukkakaali 297g72kcal5.4g6.5g0.9g6.8g
Palvikinkku HK 3%53g53kcal9.5g0.3g1.6g0g
Vesi451g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1638g284kcal31.4g16g7.2g13.6g
Valittu annoskoko819g142kcal15.7g8g3.6g6.8g
Annoskoko puolitettuna410g71kcal7.9g4g1.8g3.4g
Arvot/100g100g17kcal1.9g1g0.4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=100830