Rukiiton täysjyväleipä

Sekoita ainekset lämpimään veteen.

Vähennä jauhoja jos haluat löysän taikinan.

Anna kohota.

LEIvo leipäset käsin tai löysasta takinast voit nostella lusikalla.

Ripottele päälle hieman vehnäjauhoja ja painele mataliksi leipäsiksi.

Anna kohota.

Pistele haarukalla ja paista 225/15-20 min.

Reseptistä tulee n. 36 annosta ja yksi annos painaa n. 117 grammaa

Elisademir

Elisademir sanoi...

Jos olet allerginen rukiille, tämä voi olla mahdollisuutesi. Tosin kuidun määrä ei kovin korkealle nouse

perjantai 30.03.2012 klo 13:43

AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi273g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemeniä (Pellavainen), annos 10g29g134kcal5.8g0.3g12.2g7.7g
Auringonkukansiemeniä, kuorittuja (Risetti), annos 500g29g167kcal6.7g5.7g14.5g1.8g
Siirappi 27g82kcal0g20.2g0g0g
Hiiva, 50g10g5.9kcal1.3g0.1g0g0g
Suola, annos 3g2.9g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale97g331kcal13.6g54.5g6.5g4.5g
Grahamjauho 273g894kcal28.8g165.5g6g27g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl78g265kcal10.9g49.9g2.4g4.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1638g3758kcal134.2g592.4g83.2g90.6g
Valittu annoskoko819g1879kcal67.1g296.2g41.6g45.3g
Annoskoko puolitettuna410g940kcal33.6g148.1g20.8g22.7g
Arvot/100g100g230kcal8.2g36.2g5.1g5.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=283286