Mätihyydyke

Mätihyydyke
2 liivatelehteä
1/4dl sitruunamehu
1tlk kermaviiliä
2 keitettyä munaa
1 pieni sipuli
150g kirjolohenmätiä
tilliä
ruohosipulia
ripaus suolaa
valkopippuria
Pane liivatelehdet kylmään veteen noin viideksi minuutiksi.

Lisää kermaviilin joukkoon hienonnetut munat ja sipuli, mäti sekä mausteet.

Maistele ja lisää suolaa tarpeen mukaan.

Puserra liivatelehdistä vesi pois ja liota ne kuumennettuun sitruunamehuun.

Lisää liivate ohuena nauhana muiden aineiden joukkoon.

Kaada seos pieniin annosvuokiin tai yhteen suurempaan vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kasta vuoka hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa hyytelö tarjolle.

Tarjoa keitettyjen perunoiden, paahdetun ruisleivän ja salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 91 grammaa

Larmia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Liivatelehti, gelatiini3g10kcal2.6g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton37g7.8kcal0.1g0.6g0g0g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 299g192kcal9.6g14.4g10.5g0g
Kananmuna, keitetty 179g256kcal22.4g0.5g18.4g0g
Sipuli (kuorittu)60g16kcal0.8g2.9g0.1g1g
Kirjolohenmäti pakaste (Kespro), annos 500g224g291kcal54.6g3.4g5.2g0g
Tilli mauste6.9g1.2kcal0.1g0.1g0.1g0g
Ruohosipuli, tuore11g2.8kcal0.1g0.4g0.1g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1638g1553kcal180.6g44.6g68.8g2.2g
Valittu annoskoko819g777kcal90.3g22.3g34.4g1.1g
Annoskoko puolitettuna410g388kcal45.2g11.2g17.2g0.6g
Arvot/100g100g95kcal11g2.7g4.2g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=285121