Ruis-omenapiirakka

Ohjeet

8 annosta

Sekoita keskenään pehmeä voi 100g, muna, 0,5 dl sokeria, hiutaleet 1,5dl vehnäjauho ja leivinjauhe.

Painele taikina voideltuun pyöreään piirakkavuokaan jauhojen avulla.

Kuori ja viipaloi omenat ja levitä ne tasaisesti taikinan päälle.

Laittele "väleihin" omenasosetta.

Sulata voi 50g ja sekoita joukkoon sokeri 0,5dl ja hiutaleet 1,5dl.

Ripottele seos tasaisesti omenoiden päälle.

Paista piirakkaa 200 asteessa n. 25 min

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Pelina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, 60%, Rainbow11g62kcal0.1g0.1g6.7g0g
Kananmuna kuoreton 6.2g8.8kcal0.8g0g0.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 11g38kcal1.1g7.7g0.1g0.4g
Leivinjauhe 0.6g1kcal0g0.2g0g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 23g8kcal0g1.6g0g0.4g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.4g1.8kcal0g0.4g0g0g
Omenasose makeuttamaton 5.1g3.8kcal0g0.9g0g0.1g
Margariini, 60%, Rainbow5.6g31kcal0.1g0.1g3.4g0g
Sokeri 10g39kcal0g9.5g0g0g
Ruishiutale 10g30kcal0.9g5.3g0.3g1.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana164g444kcal6g51.6g22.2g4.6g
Valittu annoskoko82g222kcal3g25.8g11.1g2.3g
Annoskoko puolitettuna41g111kcal1.5g12.9g5.6g1.2g
Arvot/100g100g271kcal3.7g31.4g13.5g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=83324