Papusalaatti

Säilykepapuja, esim.

valkoinen cannelinipapu, vihreä flageoletspapu, punainen kidneypapu, iso valkoinen limapapu, kirkkaan vihreä favahärkäpapu
1 prk valkosipulinversoja
1 punasipuli
puolikas punainen paprika
puolikas vihreä paprika
1 rkl tuoretta punaista chiliä
1 pieni kypsä ananas
1 nippu kevätsipulia
tuoretta persiljaa

Kastike
2 hyvin pestyn limetin raastettu kuori
0,5 dl limetin mehua
1 dl neitsytoliiviöljyä
2 tl inkiväärimurskaa
2 tl valkosipulimurskaa
suolaa

Valuta kaikki säilykepavut ja esikeitä pakastetut.

Silppua sipulit, paprikat, chili, persilja ja ananas.

Lisää valutetut valkosipulinversot.

Sekoita ainekset kypsien papujen joukkoon.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kääntele kastike salaatin joukkoon.

Salaatti sopii grillatun lihan tai kalan lisukkeeksi.

Papujen lisäksi voit käyttää salaattiin vaihtelun vuoksi myös esim.

linssejä, maissia ja kikherneitä.

Energiasisältö keskimäärin / 100g: 205,7 kcal / 863,9 kJ
gluteeniton, laktoositon, kananmunaton, lakto-ovovegetaristinen dieetti

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 293 grammaa

Chokolat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.2g0.3kcal0g0g0g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g7g1.9kcal0.1g0.3g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)5.6g1.5kcal0.1g0.3g0g0.1g
Sitruuna kuorittu 3.5g1.4kcal0g0.1g0g0.1g
Oliiviöljy 6.3g56kcal0g0g6.3g0g
Valkosipuli 0.2g0.3kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl2.8g25kcal0g0g2.8g0g
Kidneypapu keitetty 100g41g39kcal2.8g6g0.2g2.8g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 7g9kcal0.6g1.2g0.1g0.4g
Papu valkoinen, keitetty 8.5g9kcal0.7g1.2g0g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana164g288kcal8.6g18.2g18.8g8.2g
Valittu annoskoko82g144kcal4.3g9.1g9.4g4.1g
Annoskoko puolitettuna41g72kcal2.2g4.6g4.7g2.1g
Arvot/100g100g175kcal5.2g11.1g11.4g5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=125220