Ruskea jauhelihakastike (hirvi)

Ruskista jauheliha voissa.

Kun tahna on ruskeaa, siirrä pannu hetkeksi jäähtymään ja sen jälkeen lisää kylmä vesi kerralla sekoittaen.

Siirrä pannu takaisin kuumalle levylle pistä levy melko pienelle (2 tai 3 asteikolla 0-6) ja jatka tasaista sekoittamista.

Kun kastike on paksuuntunut ja koostumukseltaan tasaista, lisää ruskitettu jauhelina, sipuli (paistettuna tai ei, oman maun mukaan), ketsuppi ja muut mausteet.

Anna muhia kymmenisen minuuttia.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 264 grammaa

Delic
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi36g0kcal0g0g0g0g
Hirvenjauheliha oma saalis39g44kcal8.6g0g1.2g0g
Voi, 1 tl, 5 g1g7.6kcal0g0g0.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.3g4.5kcal0.1g0.9g0g0g
Sipuli (kuorittu)2.9g0.8kcal0g0.1g0g0g
Ketsuppi, Heinz1.8g1.9kcal0g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana165g117kcal17.4g2.8g4g0g
Valittu annoskoko82g59kcal8.7g1.4g2g0g
Annoskoko puolitettuna41g29kcal4.4g0.7g1g0g
Arvot/100g100g71kcal10.6g1.7g2.4g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=134079