Aamunsarastesalaatti

Valmistetaan niin kuin muutkin salaatit.

Muista keittää kananmunat ja käytä salottisipuleja (1 kpl = 30 - 35 g). Sitruunasta puristan mehuksi vain toisen puolikkaan.

Persilja- ja parsakaalimäärät vastaavat molemmat noin yhtä kourallista ao. kasviksia ja pähkinät noin 0.5 desiä.

Pähkinät kannattaa murskata kädessä.

Salaatin pähkinöistä ja rypsiöljystä muodostuva rasvamäärä kuuluu ns. hyvien rasvojen piiriin, joten 2/3 on hyvää rasvaa ja kananmunista tulee loput.

Tähän salaattiin sopii loistavasti tuorepuristettu appelsiini- tai verigreippimehu.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 264 grammaa

Carllange4
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g16g3.2kcal0.1g0.6g0g0.2g
Lehtisalaatti ruukkusalaatti, lollo rosso 4.7g0.6kcal0.1g0g0g0g
Raejuusto maustamaton, 2 % (Valio) 200 g purkki13g10kcal1.6g0.2g0.2g0g
Hunajameloni kuorittu 11g4kcal0.1g0.9g0g0.1g
Parsakaali brokkoli 6.2g2.2kcal0.3g0.1g0g0.2g
Saksanpähkinä 2.2g15kcal0.3g0.1g1.4g0.3g
Salottisipuli (raaka) (-), annos 100g1.9g1.3kcal0g0.3g0g0g
Persilja 0.6g0.2kcal0g0g0g0g
Kidneypapuja suolaliemessä (Pirkka), annos 230g14g13kcal0.9g2.3g0g0g
Kananmuna, keitetty 10g15kcal1.3g0g1.1g0g
Rypsiöljy 1.7g15kcal0g0g1.7g0g
Sitruunan mehu, tuore, 50 ml1.6g0.3kcal0.1g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana165g158kcal9.6g9g8.8g1.6g
Valittu annoskoko83g79kcal4.8g4.5g4.4g0.8g
Annoskoko puolitettuna41g40kcal2.4g2.3g2.2g0.4g
Arvot/100g100g96kcal5.8g5.4g5.3g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266004