Linssiporkkanakeitto

Porkkanaa 500g
sipulia 2-3
chilipalko
vihreitä linssejä 2 dl
kasvislientä 5 dl
tomaattimurskaa 500 g
rypsiöljyä 1 rkl
mustapippuria

Kuullota paloitellut porkkanat, pilkottu sipuli ja paloiteltu chili rypsiöljyssä.

Lisää tomaattimurska ja kasvisliemi sekä huuhdellut linssit.

Keitä pienellä lämmöllä noin 30 min tai kunnes kasvikset ja linssi ovat kypsiä.

Mausta mustapippurilla, lisää tarvittaessa suolaa tai muita mausteita oman makusi mukaan.

Keitto on melko paksua, lisää nestettä tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 221 grammaa

Tuulasinikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)8.8g2.4kcal0.1g0.4g0g0.1g
Kasvisliemivalmiste (Pirkka), annos 11g0.7g1.8kcal0.1g0.1g0.1g0g
Porkkana 31g10kcal0.2g1.7g0.1g0.8g
Tomaattimurska (Euro shopper)31g9kcal0.3g1.2g0.1g0.1g
Rypsiöljy 0.8g7.5kcal0g0g0.8g0g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 10g32kcal2.4g4.6g0.2g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana165g126kcal6.2g16g2.6g3.8g
Valittu annoskoko83g63kcal3.1g8g1.3g1.9g
Annoskoko puolitettuna41g32kcal1.6g4g0.7g1g
Arvot/100g100g76kcal3.7g9.7g1.6g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=155970