Raejuusto-kermaviilikastike

Kermaviili maustetaan hyppysellisellä suolaa, ½-1 tl sokeria maun mukaan ja n. 1 tl etikkaa.

Sekoitetaan ja tarkistetaan maku.

Saa olla pikkuisen makeaa, mutta ei liikaa.

Lisätään raejuusto ja sekoitetaan tasaiseksi.

Sopii hyvin lehtisalaatin kastikkeeksi.

Erilaisia salaatteja ja sekaan tomaattia, kurkkua sekä runsaasti tilli- ja persiljasilppua.

Salaatti sopii erityisesti uusien perunoiden miksei vanhojenkin, kalan, kanan tai lihan lisukkeeksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 52 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Raejuusto maustamaton, 2 % (Valio) 200 g purkki400g320kcal52g8g8g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 400g529kcal10.5g12.8g48g0g
Suola, annos 3g2g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 8g33kcal0g8g0g0g
Etikka laimennettu (Eldorado), annos 5g14g4.3kcal0g1.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1648g1772kcal125g60.4g112g0g
Valittu annoskoko824g886kcal62.5g30.2g56g0g
Annoskoko puolitettuna412g443kcal31.3g15.1g28g0g
Arvot/100g100g108kcal7.6g3.7g6.8g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=429803