Sienikastike

1 l kanttarelleja, suppilovahveroita tai tuoreita herkkusieniä
1 iso sipuli tai pieni purjo
1-2 rkl voita
2 valkosipulin kynttä 2 rkl silputtua tilliä
2 dl kermaa
(100 g kinkkua tai kylmäsavulohta)

Silppua sienet ja sipuli, hauduta ne voin kanssa.

Lisää murskattu valkosipuli ja tillisilppu.

Keittele kymmenisen minuuttia.

Lisää kerma ja anna kiehua, kunnes kastike on sopivan sakea.

Suikaloitu kirjolohi tai kuutioitu kinkku tekevät terää sienikastikkeelle.

Lisää ne lähes valmiiseen kastikkeeseen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kanttarelli, tuore, annos 100g4789g1149kcal86.2g143.7g23.9g91g
Sipuli 1596g483kcal20g76.6g3.2g27.1g
Voi, 1 tl, 5 g239g1748kcal2.4g2.4g191.6g0g
Valkosipuli 160g173kcal12.6g26g1g3.4g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g1197g2514kcal275.4g0g155.6g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)275g439kcal7.4g7.4g41.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16512g13013kcal808g512.2g833g243g
Valittu annoskoko8256g6507kcal404g256.1g416.5g121.5g
Annoskoko puolitettuna4128g3253kcal202g128.1g208.3g60.8g
Arvot/100g100g79kcal4.9g3.1g5g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=135573