Inkiväärikaali

Valmista öljymarinadi lisäämällä oliiviöljyyn listassa olevat mausteet.

- Valkosipuli kannattaa puristaa ja inkivääri lisätä raasteena.

Sekoita suikaloitu kaali marinadiin ja anna oleutua pari tuntia.

Huom! Riippuen makumieltymyksistä, marinaadiin voi lisätä myös sitruunanmehua ja hyppysellisen muscovada-sokeria (tai käyttää makeaa soijaa).

Kaada kaali marinaadeineen kuumalle pannulle ja paista keskilämmöllä noin 10-15 min.

Parhaiten tähän lisäkkeeseen sopii joko varhaiskaali tai savoynkaali.

Mikäli käytät tavallista valkokaalia, suikaloi se erittäin ohueksi ja hauduta tarvittaessa pidempään.

Kaalin sekaan voi lisätä myös ihan pieniksi pilkottua paprikaa, se antaa mukavasti väriä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 236 grammaa

Saaramaaria
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali702g148kcal8.4g23.9g1.4g14.7g
Oliiviöljy 40g349kcal0g0g39.5g0g
Inkivääri, tuore, silputtu8.8g7kcal0.2g1.6g0.1g0.2g
Valkosipuli 18g19kcal1.4g2.9g0.1g0.4g
Soijakastike 18g11kcal0.9g1.7g0g0g
Suola, annos 3g4.4g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 1.8g4.9kcal0.2g0.7g0.1g0.5g
Ruohosipuli, tuore35g10kcal0.5g1.3g0.2g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1652g1096kcal23.2g64.2g82.8g32.4g
Valittu annoskoko826g548kcal11.6g32.1g41.4g16.2g
Annoskoko puolitettuna413g274kcal5.8g16.1g20.7g8.1g
Arvot/100g100g66kcal1.4g3.9g5g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=117764