Hernekeitto

Liota herneitä muutama tunti (voit myös vain huuhtoa ne, mutta lisää siinä tapauksessa keittoaikaa).

Pilko sipuli ja palvikylki.

Laita ainekset kattilaan ja mausta lihaliemikuutiolla ja pippurilla.

Lisää neste (n. 2 litraa tai sen verran kuin kattilaan sopii).

Anna kiehua miedolla lämmöllä pari-kolme tuntia.

Keittoaika riippuu siitä kuinka kauan herneitä on liotettu, mutta kyllä sen sitten näkee, kun on valmista.

Lisää lopuksi sinappia maun mukaan, tarkista suolaisuus ja lisää tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 413 grammaa

Jemi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 1428g4317kcal256g692.7g14.3g152.8g
Palvikylki pala (Korpela), annos 300g857g2700kcal102.8g8.6g257.1g0g
Vesi5713g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)171g46kcal2.2g8.2g0.3g2.9g
Sinappi 43g56kcal1.9g6g2.6g0.7g
Lihaliemikuutio Maggi47g132kcal4.2g3.3g10.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16520g14502kcal734.2g1437.6g570.2g312.8g
Valittu annoskoko8260g7251kcal367.1g718.8g285.1g156.4g
Annoskoko puolitettuna4130g3626kcal183.6g359.4g142.6g78.2g
Arvot/100g100g88kcal4.4g8.7g3.5g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=281576