Sienikastike

1 l kanttarelleja, suppilovahveroita tai tuoreita herkkusieniä
1 iso sipuli tai pieni purjo
1-2 rkl voita
2 valkosipulin kynttä 2 rkl silputtua tilliä
2 dl kermaa
(100 g kinkkua tai kylmäsavulohta)

Silppua sienet ja sipuli, hauduta ne voin kanssa.

Lisää murskattu valkosipuli ja tillisilppu.

Keittele kymmenisen minuuttia.

Lisää kerma ja anna kiehua, kunnes kastike on sopivan sakea.

Suikaloitu kirjolohi tai kuutioitu kinkku tekevät terää sienikastikkeelle.

Lisää ne lähes valmiiseen kastikkeeseen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kanttarelli, tuore, annos 100g4800g1152kcal86.4g144g24g91.2g
Sipuli 1600g484kcal20g76.8g3.2g27.2g
Voi, 1 tl, 5 g240g1752kcal2.4g2.4g192g0g
Valkosipuli 160g173kcal12.6g26.1g1g3.4g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g1200g2520kcal276g0g156g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)275g440kcal7.4g7.4g41.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16550g13043kcal809.6g513.4g835g243.6g
Valittu annoskoko8275g6522kcal404.8g256.7g417.5g121.8g
Annoskoko puolitettuna4138g3261kcal202.4g128.4g208.8g60.9g
Arvot/100g100g79kcal4.9g3.1g5g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=135573