Eevan kukkisgratiini

Keitä kukkakaalit suolalla maustetussa vedessä - jätä melko napakoiksi! Voitele uunivuoka öljyllä, kaada kaalit siihen.

Sulata oivariini kattilassa, lisää sihhen jauhot kun rasva kuplii, sekoita ja kaada joukkoon (lämmitetty) maito koko ajan pohjaa myöten sekoittaen.

Mausta valkokastike ripauksella suolaa ja muskottipähkinäjauhetta tai mustapippuria.

Kaada kastike kaalin päälle, ripottele pinnalle reilusti juustoraastetta ja paista gratiini noin. 200 asteessa noin 15-20 minuuttia kunnes pinta on kauniin vaalea ruskea.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 368 grammaa

Eevalii60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 563g134kcal10.1g12.3g1.7g12.8g
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 169g107kcal5.1g8.1g5.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 17g58kcal1.7g11.8g0.2g0.6g
Oivariini, 80 normaalisuolainen17g122kcal0.2g0.2g13.5g0g
Pirkka Emmental-Mozzarella juustoraaste56g203kcal16.3g1g15.8g0g
Rypsiöljy 5.6g50kcal0g0g5.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1656g1347kcal66.8g66.8g85.4g26.8g
Valittu annoskoko828g674kcal33.4g33.4g42.7g13.4g
Annoskoko puolitettuna414g337kcal16.7g16.7g21.4g6.7g
Arvot/100g100g81kcal4g4g5.2g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=304130