Tomaattikeitto tuoreista tomaateista

N. 800 g tomaattia
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 kasvisliemikuutio
3 rkl tomaattipyrettä
n. 0,5 l vettä
2 tl basilikaa
mustapippuria
suolaa

1. Tee tomaattien yläpäähän pieni ristiviilto ja upota ne kiehuvaan veteen.

Nosta tomaatit jäähtymään, kun kuori alkaa rypistyä.

Kuori tomaatit ja pilko niitä hiukan pienemmäksi.

2. Silppua sipuli ja valkosipuli ja kuutioi paprika.

Lisää kattilan pohjalle oliiviöljyä ja kuullota sipuleita hetki.

Lisää paprika ja tomaatit ja anna kiehua keskilämmöllä noin 10 minuuttia.

3. Lisää vesi, kasvisliemikuutio ja tomaattipyre ja anna kiehua vielä noin 15 minuuttia.

4. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja mausta basilikalla, sokerilla, mustapippurilla ja suolalla.

Anna keiton vielä kiehahtaa ja tarjoa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 237 grammaa

Hypoxile
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti 468g107kcal2.6g16.1g1.4g6.5g
Sipuli, paistettu 29g30kcal0.4g1.4g2.4g0.5g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g7g7.3kcal0.6g1.1g0g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 292g0kcal0g0g0g0g
Tomaattisose (pyre) (Eldorado), annos 70g26g20kcal1.5g2.9g0.1g0g
Kasvisliemikuutio, Knorr5.8g16kcal0.5g0.6g1.4g0.1g
Mustapippuri 1.2g3.3kcal0.1g0.4g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1659g367kcal11.4g45g10.6g15g
Valittu annoskoko830g183kcal5.7g22.5g5.3g7.5g
Annoskoko puolitettuna415g92kcal2.9g11.3g2.7g3.8g
Arvot/100g100g22kcal0.7g2.7g0.6g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=318272