Limetorttu

Sekoita huoneenlämpöiseen rasvaan sokeri (3/4 dl) ja vehnäjauhot (3 dl) ja vaniljaa noin teelusikallinen.

Sekoita nopeasti, taputtele leivitettyyn piirakkavuokaan.

Esipaista 12-15 minuuttia 200 asteessa.

Raasta limen kuorta pari ruokalusikallista ja purista limen mehua (noin neljästä limestä).

Vatkaa sokeri (2,5 dl) ja munat vaahdoksi, lisää limen kuori ja mehu, viimeisenä lisää vehnäjauhot (3 rkl).

Kaada seos esipaistetun pohjan päälle ja paista vielä 12 minuuttia 200 asteessa.

Täytteen kuuluu olla löysää uunista otettaessa.

Sirottele lämpimän tortun päälle tomusokeria (1 dl). Anna seistä 4-5 tuntia tai seuraavaan päivään ennen tarjoilua, näin koostumus on parempi.

Tarjoa sellaisenaan tai hedelmien ja marjojen kanssa.

Ohje: Pieni kakkukirja

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Mir
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 15g105kcal0.2g0.1g11.8g0g
Sokeri 5.3g22kcal0g5.3g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 16g56kcal1.6g11.3g0.2g0.6g
Kananmuna kuoreton 14g20kcal1.7g0g1.4g0g
Sokeri 18g72kcal0g17.6g0g0g
Limemehu (Tymbark), annos 100g8.3g4kcal0g1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2.5g8.5kcal0.3g1.7g0g0.1g
Sokeri 5g20kcal0g5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana166g612kcal7.6g84g26.8g1.4g
Valittu annoskoko83g306kcal3.8g42g13.4g0.7g
Annoskoko puolitettuna42g153kcal1.9g21g6.7g0.4g
Arvot/100g100g368kcal4.6g50.5g16.1g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=185081