Bolognan kastike

Pilko vihannekset pieniksi ja paista öljyssä pannulla, kunnes sipuli kuullottuu.

Lisää jauheliha ja anna ruskistua.

Lisää tomaattimurska, paseerattu tomaatti, soija ja punaviini (voi jättää poiskin, mutta itse tykkään sen antamasta muhevuudesta).

mausta suolalla, pippurilla, basilikalla, oreganolla.

Maista, jos liian hapanta, pyöristä happamuutta makeutusaineella (tai sokerilla, jos pari lisäkaloria ei kauhistuta).

Anna kiehua hiljalleen vajaa tunti, kunnes saennut ja maut kunnolla sekoittuneet.

Sopii pastan kanssa, lasagneen, paimenpiirakkaan jne

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 332 grammaa

Nane
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)13g3.4kcal0.2g0.6g0g0.2g
Valkosipuli 0.8g0.9kcal0.1g0.1g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g8.3g2.3kcal0.1g0.5g0g0.2g
Oliiviöljy 0.6g5.5kcal0g0g0.6g0g
Jauhelihakastike, ruskea kastike, sika-nauta, rasvaa 25g36kcal2.4g0.5g2.7g0.1g
Tomaattimurska 10g2.9kcal0.1g0.5g0g0.2g
Paseerattu tomaatti (Rainbow), annos 500g21g5.2kcal0.3g0.9g0g0g
Soijakastike 0.6g0.4kcal0g0.1g0g0g
Punaviini 4.2g2.9kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana166g119kcal6.4g6.4g6.6g1.4g
Valittu annoskoko83g59kcal3.2g3.2g3.3g0.7g
Annoskoko puolitettuna42g30kcal1.6g1.6g1.7g0.4g
Arvot/100g100g72kcal3.9g3.9g4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=64424